YDS’ye Nasıl Hazırlık Yapılır?
YDS’YE NASIL HAZIRLIK YAPILIR?
(Bu bölümde YDS ve e-YDS’ye hazırlık aşamaları aynı olduğu için ikisini de YDS başlığı altında toparladık. )
YDS’ye hazırlanan bir aday, bir eğitim kurumundan, online veya fiziki eğitim alarak ya da tek başına çalışarak hazırlık yapabilir.
Ancak ilk kez YDS’ye girecek olan adaylara bir eğitim kurumu veya bir öğretmen ile çalışmalarını tavsiye ederiz. Çünkü sınava yönelik yabancı dil bilgisine sahip olmak kadar, YDS’de soru türlerini tanımak da oldukça etkili olmaktadır. YDS ağırlıklı olarak bir “kelime ve okuduğunu anlama” sınavıdır. Bu yüzden bu sınava hazırlık yapan adayların dil bilgisi (gramer) kurallarından çok bu yönde çalışmalarını Akın Dil olarak tavsiye ederiz.
YDS İÇİN NE KADAR SÜRE ÇALIŞMALIYIM?
- Eğer YDS veya e-YDS’ye ilk kez hazırlık yapıyorsanız veya dil seviyeniz başlangıç düzeyi ise (0-40) bu durumda en az ortalama 6-8 ay arasında bir hazırlık süreci size iyi gelecektir.
- Sizler için hazırladığımız, İngilizce dil seviyenizi öğrenmenize yardımcı olacak, Akın Dil Yds seviye tespit sınavı için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
GÜNDE KAÇ SORU ÇÖZMELİYİM?
Atalarımız “ağanın eli tutulmaz” demiş.. Sınav hazırlık sürecinde, ne kadar çok soruya mazuruz kalırsanız , o kadar çok kendinizi sınava hazır hissedersiniz.
Ayırdığınız süreye göre kelime, okuma ve soru çözümüne yönelik kaynaklarınızı bitirmeye çalınız. Ancak gramer konuları ile fazla boğuşmadan eksiklerinizi soru üzerinde gideriniz.
- Ücretsiz olarak erişebileceğiniz deneme sınavları ve video çözümleri için Akın Dil YouTube kanalımıza buradan ulaşabilirsiniz.
YDS’DE KAÇ PUAN ARTIRABİLİRİM?
Tecrübelerimize göre YDS’de adaylar 80 altındaki puanlarını her sınavda ortalama 15 -20 puan şeklinde artırabilmektedir. Elbette farklı bir çok başarı ve başarısızlık örnekleri de vardır ancak yukarıda belirtilen ortalamaya göre planlarınızı yapmanız sizin için daha gerçekçi olacaktır.
NOT TUTUN
Çalıştığınız kaynaklardan çıkarttığınız dersleri ve önemli kavramları özel bir deftere not tutmanızı tavsiye ederiz.
ÇALIŞMANIZI KİŞİSELLEŞTİRİN
En iyi tablo sizin yaptığınız tablodur ve en iyi bilgi sizin not tuttuğunuz bilgidir.
NE TÜR KAYNAKLARA İHTİYACIM VAR?
Sevgili dostlar YDS’ye hazırlık yaparken duyduğunuz her kaynağı hemen almayın. Öncelikle seviye ve hedefinize uygun olan kaynakları tercih etmelisiniz. Bunun nedeni kelime ve okuma geliştirme kaynaklarının da farklı dil düzeylerinde olmasıdır. Seviyenize uygun kaynakları www.yds.net/kitaplar bölümünde bulabilirsiniz.
YDS İÇİN İHTİYACINIZ OLAN KAYNAKLAR | |
1. Kelime | Sınavda yaklaşık 10 adet kelime sorusu bulunmaktadır. YDS Kelime soruları sıfat, fiil, zarf, edat (preposition) ve öbek fiil (Phrasal Verbs) gibi bölümlerden oluşmaktadır. YDS ve YÖKDİL’e yönelik özel bir kaynak almalısınız. Bu kaynağın sadece liste ve testlerden oluşmadığına dikkat ediniz. Özellikle Reading Words ve Read for Speed adlı kitaplarımızı inceleyiniz. |
2. Dil bilgisi (Gramer) | YDS için çalışılması gereken dil bilgisi konuları şunlardır: a) Verb Tenseler – Passives & Modals (3-5 soru) b) Bağlaçlar (soruların büyük bölümü) c) Sadeleştirmeler – Reductions (1-3 soru) d) İkili bağlaçlar e) Koşul Cümleleri |
3. Okuma Geliştirme | YDS’de Paragraf soruları 20 adet, Paragraf Tamamlama 4 adet, Akışı Bozan Cümleyi bulma 4 adet, Eş anlamlı cümleyi bulma 4 adettir. Bu soruların tümünde okuma ve anlama bilgileri ölçülmektedir. Bu bölümlerde başarılı olmak için ihtiyacınız olan örnek kaynaklar: |
4. Soru Çözümü | YDS ve e-YDS için elinizde mutlaka özgün bir soru bankası olmalıdır. Bu soru bankası YDS’ye yakın sorular içeren güncel yayınlar olmalıdır. YDS soru bankası olarak tavsiyelerimiz: a) 40 Advanced Tests (tatlı tatlı soru çözmek için) b) VOGA Tests (YDS ilk 36 Soru için) c) 2000 YDS Sorusu (İleri düzey için) |
5. Deneme Sınavları | Güncel sınavlara benzer YDS deneme sınavları içeren kaynaklar veya tekli YDS deneme sınavlarından edininiz. (www.yds.net/kitaplar) Akın Dil her YDS’den önce en az 2 özgün deneme ve video çözümlerini ücretsiz olarak sunmaktadır. |
6. Online & Offline Dersler | Konu anlatımları ve soru çözümlerini dilerseniz kitaplardan çalışmak yerine Online ve Offline YDS anlatımlarımızla da takip edebilirsiniz. Ancak burada da yine belli kaynaklara ihtiyacınız olacaktır. |
Akın Dil ve Yds.Net ailesi olarak tüm adaylara çalışmalarında başarılar dileriz.